
- 1 cuixa sencera de pollastre per persona (cuixa i contracuixa, separades)
- Patates
- Ceba
- Alls
- 50cl de cervesa Franziskaner
- Oli
- Sal, pebre negre
Opcionals:
- Cebetes
- Camagrocs secs
- Tallem la ceba a daus molt petits.
- Tallem les patates a daus grans, sense acabar de tallar-les del tot: marquem el tall amb el ganivet i acabem de trencar-ho amb les mans. Això serveix perquè deixin anar més el midó i lliga millor la salsa. Les guardem en aigua.
- En una cassola de fang, posem oli, escalfem i hi posem la ceba tallada a sofregir. Afegim sal i una mica de pebre.
- Mentrestant, en una paella hi posem oli i els alls tallats per la meitat per donar-hi gust.
- Quan els alls estiguin daurats, hi posem el pollastre, el salpebrem i l'anem girant fins que quedi daurat. Només el volem marcar. Hi posem sal i pebre. El retirem.
- Quan la ceba de la cassola estigui daurada, hi afegim les patates i anem remenant perquè s'enrosseixin una mica. Hi posem sal.
- Afegim el pollastre i hi aboquem poc a poc la cervesa Franziskaner (o cervesa blanca/de blat que més tingueu a mà). Per anar bé ha de cobrir, com a mínim, les patates.
- Deixem coure a foc baix sense tapar durant uns 45 minuts aproximadament. Al pollastre no li passa res per estar temps, només s'ha d'anar remenant de tant en tant perquè no s'enganxi i tot estigui una estona sota la cervesa, i controlar les patates per si estan prou crues o cuites. Les patates manen, quan estiguin al punt el plat ja estarà.
- Nosaltres ho fem amb camagrocs secs. Per fer-ho cal tenir-los en remull uns 20-30 minuts, i afegir-los al cap de 10 o 15 minuts d'haver-hi afegit la cervesa.
- Avui ho hem fet també amb cebetes. Només cal pelar-les, treure la primera capa, i afegir-les just després de les patates.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada