Pàgines

dimecres, 4 de febrer del 2009

La Fira i el temps

Enguany la Fira de la Candelera va començar oficialment un cap de setmana abans del normal amb l'invent aquest d'avançar un cap de setmana la Fira d'Entitats de la Fira en qüestió, per part de l'Ajuntament per treure's les entitats de sobre, tot i que degut a l'increïble temporal de vent es va haver de suspendre la Fira d'Entitats que es feia a la plaça de la Llibertat, i només algunes activitats es van poder fer el diumenge a la plaça de Catalunya.
Finalment el poc que quedava de la ja migrada Fira d'Entitats d'enguany sembla que es va fer al cap de setmana de la Fira, tot i que a dia d'avui encara no es pot llegir aquesta informació a la pàgina de l'Ajuntament de Molins de Rei i només s'esmenta la suspensió de la Fira d'Entitats la setmana abans, en una notícia del dilluns 26, passat el temporal.

I la Fira com a tal, va arribar el cap de setmana que tocava, un cap de setmana que feia dies que ja s'anunciaven pluges.
No sé si va ser per aquestes previsions, m'agradaria pensar que sí, però enguany hi havia menys gent, menys parades i per tant tot quedava més deslluït.
Ja dissabte al matí quan encara no havia plogut, vam anar a fer l'esmorzar de traginers a la Penya Barcelonista i tot i que altres anys havíem hagut de fer cua, enguany hi havia lloc tant quan vam entrar com quan vam sortir. Després acostumàvem a anar a veure les autocaravanes i enguany no n'hi havia enlloc, tot i que això no devia ser pas per la pluja...

Al matí el temps va aguantar, però al migdia ja va començar a ploure i enterbolir-ho tot. Estones de pluja més o menys intenses, amb aturades i tornades a engegar, va ser la tònica fins diumenge a la nit.
Això afectava relativament la gent que passejava, doncs entre paraigües o refugiar-se, es podia suportar les estones no molt llargues de pluges. Però a llocs com la Fira de Vins i la zona d'alimentació que l'envolta, les taules i bancs quedaven completament mullats doncs no hi havia cap espai cobert, i només alguns bancs de davant el seu estand els eixugava la gent del CEM, mentre que la resta quedaven inutilitzats. Algú eixugant-los tots hauria estat de gran utilitat.

Amb aquest temps el concert que muntàvem al Racó, a l'aire lliure, perillava de valent. Aquest any no teníem la sala annexa de la Sala Gòtica per desar-hi el material, tot estava guardat a l'Ateneu Mulei i baixar-ho tot per les escales del carrer Boters amb pluja, o desmuntar-ho tot corrents havent de pujar-les era una opció de bojos. Encara no havíem començat a muntar i ja estava plovent fort. Buscar alternatives era complicat, el temps era segur que seguiria així o pitjor i la opció de fer-ho a la carpa de la Fira d'Entitats va ser denegada per l'Ajuntament.
Jo ho veia realment fotut, però amb la clarividència de l'Artés i la inestimable ajuda i implicació de la gent de Sonitrons, vam poder amb un parell de collons lones cobrir bona part de l'espai, encara sota la pluja, muntar dues carpes petites (que tampoc ens va poder subministrar l'Ajuntament...) per la barra i la taula de so, i començar a muntar tot el concert quan ja passaven de les 7 de la tarda, tot xops. Un altre any vam tenir problemes per entrar la furgoneta amb l'equip de so, malgrat que la Fira estava 'de facto' parada, però finalment vam poder muntar-ho tot, excepte les proves de so.

Xops i cansats vam fer un torn per anar a sopar, i malgrat la xaranga Band The Marxa va començar a tocar abans que arribéssim, va ser una gran alegria al tornar veure tanta gent sota la carpa que havíem pogut muntar. Tot va sortir prou rodó, i després de l'animació assegurada de la xaranga, es van haver de fer unes breus proves de so i va començar a tocar la Banda Barretina, més xaranga, més Barretina, ball del Gal, punxadiscos i final de festa, amb la barra completament esgotada. Recollida, i a dormir, tu, que demà encara hi ha Fira, tot i que també pluvia...

I res, un diumenge de Fira de tràmit, aprofitar el matí que el temps es va comportar més, per firar-se allò que ja teníem en ment, i voltar quan la pluja ho permetia. I al vespre, mirar d'acabar-ho a la Fira de Vins i sobretot amb el massiu (potser per la pluja...) concert del cantant local més internacional: en Pier. Amb grans èxits com No sóc el millor (versió del No rompas más, del Coyote Dax), boleros en castellà que passaren amb més discreció i sobretot la sèrie de grans èxits dedicats a Molins, que van provocar un gran hooliganisme que de poc fa rebentar el terra de la carpa d'entitats de tant saltar, i que al bis amb el tema estrella Avui he tornat va acabar amb una, diguem-ne, sardana envoltant a l'artista.


Bé, nosaltres vam poder trobar una sortida factible a les inclemències de la pluja que si cal, ens servirà per altres anys o ocasions. Esperem que la Fira en sí, també trobi maneres de poder-se sobreposar a la pluja sobretot si és anunciada com la d'enguany.

1 comentaris:

tazthor ha dit...

Això del temps, és la maledicció de la Verge Candelera, jejeje, si volem les fires amb bon temps hem de fer un ritual i cremar la imatge a la Plaça de l'Ajuntament, mentre el Pier li canta un réquiem compost per ell mateix.