Pàgines

dimecres, 3 de desembre del 2008

Tasta'm: promoure la lectura

Fa uns dies que ha començat una campanya d'animació a la lectura que trobo que està molt i molt bé. Es diu Tasta'm, i l'impulsen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes, amb la col·laboració de les diferents empreses de tranport públic dels dos territoris.

La campanya consisteix en uns mostradors de cartró blanc situats a les estacions, on hi ha tot de llibrets amb extractes (un o dos capítols, són una quinzena de pàgines) de diferents obres. En català, evidentment. Hi diu Tasta'm, el nom de l'obra i l'autor, i a sota el lema "Llegir ens fa més lliures" (tot i que el lema inicial del Pla de Foment de la Lectura era (o és...) "llegir ens fa més grans").

La idea em sembla collonuda, és atractiu i a l'abast de molta gent, gratuït, hi ha varietat en la tria de les obres, i en un lloc, el transport públic, on la gent té força tirada a llegir ja sigui el llibre que portes conscientment o els diaris gratuïts, hispanocèntrics i de pèssima qualitat, que es solen repartir. En 15-20 minuts ho tens llegit, i la veritat és que costa de trobar un llibret doncs sovint ja s'han exhaurit a les 8 del matí...
I a més a més, al dors del llibret hi tens un breu argument de l'obra, una breu biografia de l'autor, l'editorial i el número de pàgines i preu. Cosa bona si vols valorar comprar-lo i facilitant-te informació per buscar-lo.

Jo avui he agafat el llibret de "La Rebel·lió" de Joseph Roth, llibre i autor que desconeixia. I m'ha agradat prou, una novel·la sobre un mutilat de la I Guerra Mundial que li donen llicència per tenir una feina a càrrec del govern (i fins aquí el llibret), el posarem a la llista de futures inversions. Com l'altre que vaig llegir gràcies a aquesta campanya "Coses que et passen a Barcelona quan tens trenta anys" de Llúcia Ramis, aquest un llibre d'allò que en diuen 'generacional' que bàsicament ho diu tot el títol.

Si voleu saber-ne més o veure les futures obres: Cliqueu aquí.

1 comentaris:

Unknown ha dit...

Has caigut en la blogomania!
Oh, no! Ja aviat seré l'últim menor de 30 anys sense fotolog o feisbuc o bloc o tuiter o maiespeis o aquestes coses... Nooooooo! :)

Encara que dic això, me'ls miro molt, els blocs, i aquest l'afegeixo a la llista dels "mirables".

Bona feina!