Pàgines

dijous, 4 de desembre del 2008

La T-10 pujarà un 7%

Bé, quan els usuaris de la puta Renfe encara patim retards per motius tant de pes com 'és el fred', això quan s'expliquen els motius. Per no parlar de la prepotència i de l'incapacitat congènita de la majoria de treballadors de renfer i subcontractats de parlar català.
Quan a l'estació de Metro d'Arc de Triomf hi ha goteres increïbles a la mínima pluja, quan de dues màquines validadores de bitllets una no funciona com a mínim un cop a la setmana.

I si tots els quans que sigui l'hi sumem que es veu que estem en una crisi d'un parell de collons i el que vindrà, en resulta la gran mesura de pujar un 7% el preu de la T-10, la targeta de transport integrat més usada. Amb les altres dues que pugen més, la T-50/30 (5,7%) i la T-Mes (3,6%), sumen el 97% del total de targetes usades. La mitjana total de l'augment de preus és del 4,7%. L'IPC interanual a Catalunya està a l'octubre al 3,6% i ves que no baixi més. L'IPC és el que s'aplica per pujar els sous a qui no té més increment que aquest, la majoria dels més fotuts, ves.

Ah, i la targeta per la canalla fins als 12 anys, la T-12, que es va dir que seria gratuïta costarà 35€ a l'any i no es posarà en funcionament fins al 15 de setembre del 2009. I tot i que falti cosa d'un any, diuen que això és motiu també per augmentar els preus de les altres targetes.

Però no s'acaba aquí, l'Hereu, actual alcalde de la saga hereditària sociata que governa Barcelona, diu que li semblen bé els augments de preu del transport públic per l'augment del carburant. Tant li fa que faci ja un temps que baixa el preu, ell ho diu i es queda tant ample. Com tant amples es queden quan pugen el preu del Bicing un 25%, que també deu ser pel carburant i que no s'han de tenir en compte la quantitat de queixes que hi ha sobre el servei.

Ens prenen per rucs, i suposo que si després tanta gent els vota ja deu ser que en són un bon tros.

Tot i així diu la llegenda urbana que hi ha delinqüents que viatgen amb zones de menys si baixen a estacions on no cal passar el bitllet per sortir, o fins i tot maquiavèlics estafadors que usen la T-4, targeta per jubilats, quan ni de lluny arriben a tal edat.
Evidentment això no ho feu mai, com diuen els bons governants això és robar i menysprear als bons ciutadans que paguen el què cal. I d'apujar els preus sense millorar el servei, en diuen promoure el transport públic.

Que'ls petin, tu.

Més enllaços: