Pàgines

dimarts, 23 de desembre del 2008

Recordant: Zona Zero!

Actualment a Molins podem gaudir d'una bonica plaça del Mercat amb uns bonics búnquers que seran de gran utilitat quan en temps de guerra vinguin els enemics (si venen pel c/Dr. Barraquer clar...), d'un espai híbrid pipi can-parc infantil, de llambordes que es mouen,... però antigament hi havia hagut una plaça amb els seus arbres grans i arrelats, amb uns bancs no individuals, amb un recinte envoltat de petis murs on molts hi vam passar moltes hores i dies asseguts, xerrant, cruspint pipes...

Farà ja unes cinc Festes Majors, pocs dies abans d'aquesta, quan l'antiga plaça del Mercat ja havia estat completament assolada i era tot runa envoltada per tanques d'obra amb malla verda, una d'aquestes tanques va aparèixer brutalment atacada per una pintada que hi deia 'Zona zero!' i un parell de torres, bessones.

D'aquest atemptat contra la propietat privada (o pública, no sé si la tanca era de l'Ajuntament o de l'empresa) ningú en va reclamar l'autoria, i el ple de l'Ajuntament no va fer cap declaració conjunta condemnant els fets. Fins i tot, si no em falla la memòria l'aleshores alcalde Ivan Arcas, va comentar a Ràdio Molins de Rei, responent a una pregunta dels oients sobre les pintades, que calia distingir entre les pintades a les parets i 'altres' amb una intenció més, diguem-ne, divertida.

En tot cas, des de l'aparició de la pintada es veu que molta gent va anomenar popularment la inexistent plaça del Mercat, com a Zona Zero. Tot i que vaja, alguns ja li deiem així abans.

2 comentaris:

JMS ha dit...

NAnu!!!
Molt bé aquest bloc!!!
Veig que també segueixes el nostre, molt contents de que ho facis!!!Espero poder llegir els teus articles més sovint!!
Salut i puta espanya!!
Jordi des del Cusco!!

Anònim ha dit...

No tinc paraules... sublim! Jajaja. Molt bona aquesta entrada! Una abraçada i fins aviat!

Litus!