Pàgines

dilluns, 8 de desembre del 2008

Rapsodes: Hip hop orgànic

Un dels grups que he descobert recentment i 'totalment' ha estat Rapsodes, una gent d'allà al Camp de Túria que fan això que ells li diuen electro hip hop orgànic, que vindria a ser bases elèctriques, bases orgàniques amb alguna que altra tonada de la terra, i sobre això unes lletres fresques i en català, sobre el propi hip hop (que no pot faltar en els músics del gremi), però sobretot de coses de la vida, bones o dolentes, i contrastades si cal, una mica de crítica i una mica de bona vida, i anar fent.

N'havia sentit alguna cosa per internet, i fa tres setmanes que vam anar al Transglosadors 2008, on hi tocaven De Calaix + Marta Rius i Guillem Ballaz presentant el Manual d'Iniciació a la Glosa i els Rapsodes, a més a més de Jornada de Lliga, que no va ser res de l'altre món, però bé.

Doncs això, el que havia sentit d'ells abans m'havia agradat força. Últimament vaig buscant i trobant grups de rap i hip hop en català (Gato-el-Qiman, At-Versaris, el Nota, Vazili i PD Singu,...) que estan prou bé, però els Rapsodes m'han agradat especialment perquè sonen prou més orgànics i no tant 'rapers', per veure que aquesta escena creix també fora del Principat i concretament dels voltants de Barcelona, i sobretot per la veu de la cantant (Mireia) molt potent i que li dona un toc molt important pel meu gust.

Però el millor va ser veure'ls en concert, i això que no duien el PD per malaltia o alguna cosa similar. Foten un espectacle rodó, movent-se molt bé per l'escenari, ballant, animant a la gent, fent bromes i connectant molt amb el públic. Naltros estavem asseguts a les butaques i no ballant, i tot i que a part de mi, als qui anavem no tenen cap interès en aquest tipus de música a tots els hi va agradar prou.

Després els hi vaig poder comprar el disc per només 7euros (15 pistes, 2 d'interludi), que llàstima que no hi tingui les lletres, però està molt bé i tot i que es pot descarregar gratuïtament per internet, per 7 euros està més que justificat donar suport a la nostra música.

Bé, si en voleu saber més mireu la seva web on hi ha el seu blog, myspace, youtube, el disc, contacte,... i ja direu: www.rapsodes.com