Pàgines

dilluns, 29 de desembre del 2008

Obres públiques, rètols en castellà

Estan fent obres a l'Escola Municipal de Música. És un equipament municipal i per tant, les obres les paga l'Ajuntament de Molins de Rei.

Però a la porta posterior, la que dóna al carrer Rafael Casanovas, hi ha un rètol avisant que cal seguir les normes de seguretat pertinents i prohibint el pas a tota persona aliena a l'obra. El rètol només està en castellà.

Si no vaig molt errat l'Ajuntament de Molins de Rei s'ha declarat a favor de la promoció i l'ús de la llengua catalana, i en coherència així actua en la gran majoria dels actes del qual n'és responsable.

Però si les obres les paga l'Ajuntament i l'Ajuntament està a favor de l'ús del català, perquè no vetlla perquè a tota la senyalització d'aquestes obres s'hi usi, com a mínim, el català?
Desgraciadament és un comportament massa comú en moltes administracions, no filar gaire prim a l'hora de controlar que tot allò que externalitzen sigui coherent amb allò que diuen defensar.


P.S.: Per cert, sobre el rètol hi ha enganxat un adhesiu sobre el cas d'en Pedro Álvarez, un noi que fou assassinat fa 16 anys a L'Hospitalet suposadament per un policia. L'adhesiu també està en castellà, cosa també lamentable i més tenint en compte que alguns anys enrere ja s'havien fet, com cal, en català.