Pàgines

dimarts, 13 de gener del 2009

Un perpinyanès està fent un discurs en català de 124 hores

En Lluís Colet un excèntric però gran patriota, deu estar ara mateix en el seu segon dia xerrant sense parar per aconseguir fer un discurs, en català clar, durant 124 hores seguides que li permeti assolir de nou el rècord Guiness que ja havia tingut anteriorment per discursos de 24h i 48h sobre el Barça o en Dalí respectivament, i que ara té un indi que va parlar durant 120 hores.

Farà 3 o 4 anys, al final del Correllengua a Perpinyà vam estar xerrant amb en Lluís Colet, que és el vigilant del Castellet, i ens va explicar que tenia en ment aquesta iniciativa. Ens va semblar una cosa curiosa i realment excèntrica, tot i que a mi em va semblar també interessant. Però no en vam saber res més i jo com a mínim ho vaig oblidar fins que feliçment ho he pogut recordar ara que ho està tirant endavant.

Em segueix semblant bé, malgrat això dels Guiness (els rècords, no la cervesa) em sembla una competició prou absurda, en aquest cas és una iniciativa personal feta amb la intenció de donar glòria a la llengua catalana, que ha aconseguit aparèixer als mitjans si més no de la Catalunya Sud i que amb un discurs amb el títol "Els catalans en discursos i poesies" parlarà de la nostra història, llengua i cultura en una Catalunya Nord que poc a poc revifa dins un estat francès centralista i capficat en contra de les lenguas regionales, que diuen per aquí.

Això ho està fent des de l'estació de tren de Perpinyà, lloc que el més excèntric encara Dalí va definir com el centre del món. I si tot va bé, aquest dissabte a les 14h donarà per conclosa la seva feta. Que tingui la sort que es mereix!

I finalment us deixo amb la cançó que el grup Glissando* li van dedicar en el seu disc Surplus, molt recomanable per cert.