Pàgines

dimarts, 13 de gener del 2009

Tremosa posa Molins com a exemple de govern

Ahir l'economista Ramon Tremosa va ser nomenat candidat per CiU a les eleccions europees d'aquest juny, un cop descartat l'unionista i actual eurodiputat Ignasi Guardans, i descartat també en López Tena per ser massa independentista per l'unionista d'en Duran.

Avui li han preguntat sobre una possible aliança europea amb ERC, que aquests havien proposat i CiU ja havia rebutjat, i en Tremosa ha dit que no, que l'aliança que cal és al Parlament català. I com a exemple ha posat el govern de Molins de Rei: ICV-ERC-CiU.
La veritat és que no és el primer cop que ho diu, si com a polític, doncs abans participava a la tertúlia del Món a RAC1 i ja havia elogiat aquest model de govern de forces d'obediència catalana, afegint que a la oposició hi havia la CUP i així no era el PSOE qui s'enduia tots els mèrits de fer d'oposició.

En Tremosa s'ho deu mirar com qui coneix Molins però no hi viu, i a la política municipal cada lloc és un cas i no extrapolable, però en tot cas estic d'acord amb el seu missatge de fons: el PSC no existeix és simplement el PSOE a Catalunya i com a tal se l'ha de mantenir fora del poder a tot arreu on sigui possible.

Jo no sóc cap entusiasta del tripartit molinenc, el critico (constructivament) quan crec que convé, i me n'alegro de la presència de la CUP al consistori i d'algunes de les coses que hi fan; ara quan algú es queixa, amb raó sovint, que el govern actual i ICV en concret porten massa temps manant els hi dic que no els falta raó, i que se'ls critiqui i apreti tant com calgui, però que mentre l'alternativa siguin els sociates s'ha d'anar amb extrema cura de no pintar-los com els bons, al contrari combatre'ls tant com es pugui. I més ara q manen a Madrid, Catalunya i la Diputació, només ens faltaria estendre la oligarquia espanyolitzadora i mediocre també al poble. Qui vulgui patir-ho, desgraciadament ja hi ha molts pobles a l'area metropolitana de Barcelona on es pot comprovar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si penso que som del pocs Catalans que tenim el "privilegi" de no tenir el PSC al govern municipal. El pacte que tenim aquí, es difícil que es faci a nivell de Catalunya, ICV no voldria estar al mateix costat que CiU, per fer-ho haurien de canviar molt el seu discurs. Salut.

Àlex Maymó i López ha dit...

En Ramon Tremosa coneix la vida política de Molins de Rei per sobre perquè la seva dona és molinenca. Quan va venir a la Bodegueta per la xerrada organitzada per l'Ateneu Mulei vaig estar parlant amb ell i em va dir que segui ocasionalment el meu bloc i sabia prefectament com havien anat les eleccions municipals a la vila.

Estic d'acord amb l'Antoni què ara per ara és dificil un tripartit com el molinenc a nivell de Generalitat, bàsicament perquè allà CiU és qui té molta més força que ICV.