Pàgines

divendres, 2 de gener del 2009

Déu no existeix, ho diuen els busos

Ho diuen o ho diran. I els busos de Barcelona, uns 4 exactament.

Sembla que ben aviat arribarà a Barcelona una campanya que van iniciar a Anglaterra una associació d'ateus i un biòleg anomenat Richard Dawkins, consistent en pagar una campanya publicitària als busos de Londres amb un missatge que deia "Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida".

El missatge de la campanya em sembla bo, tot i que per entendre'l bé s'ha de contextualitzar doncs el van extreure d'un article humorístic en resposta a una nota difosa en una web religiosa on s'amenaçava als no-creients que cremarien a l'infern i tot això, per tant si t'havia preocupat passar-te l'eternitat bullint a la caldera del Pere Botero, probablement paties sense motiu.
I també el fons, doncs els promotors volen que no només siguin les religions les que tinguin visibilitat, sinó també altres opcions com l'ateisme, l'agnosticisme,... i la gent es pugui plantejar si creu en déu i perquè.

La campanya es va pagar amb donatius privats, i al principi per animar a la gent en Dawkins va dir que ell posaria la mateixa quantitat del total recaptat, posant com a límit 8.000 euros. Doncs se'n van recollir 100.000! Per tant van poder pagar busos no només a Londres, sinó a altres ciutats.

Ara també en recolliran per Barcelona, i per pagar 4 busos durant 15 dies els hi calen 1.500 euros i ara mateix que ja n'han recollit més de 1.800. Tots els calers recollits seran per la campanya i els comptes es faran públics a la seva pàgina, si hi ha més diners pagaran més busos o ho exportaran a altres ciutats dels Països Catalans del sud o de l'estat espanyol.

En fi, jo ja he fet el meu petit ingrés, afegint un comentari dient que la meva aportació la usin per pagar els cartells en català tant pels busos de Barcelona com si estenen la campanya arreu del país. Aviam quan es recull i quants busos es poden veure.

Pàgina de la campanya: www.busateu.org