Pàgines

dissabte, 3 de gener del 2009

Filet de porc amb salsa de vinagre de mòdena

Avui hem fet això per dinar: Filet de porc amb salsa de vinagre de mòdena. Bo, tendre i molt ràpid de fer!

Ingredients:
- Filet de porc (3 o 4 talls de vora dos dits de gruix per cap)
- Farina
- Mig got de vinagre de mòdena
- Reducció de brou
- Mantega
- Brandy

I es fa així:
  • Abans de tot, posar el brou a bullir per tal que redueixi, o sigui s'evapori l'aigua i quedi més espès. Per anar bé hauria d'estar bullint una o dues hores abans.
  • Salar i enfarinar la carn, espolsar-la perquè hi quedi la mínima farina.
  • En una paella gran, que hi càpiguen sobrats tots els talls de filet, escalfar oli que cobreixi tota la paella.
  • Quan l'oli estigui calent posar la carn, i girar-la un parell de vegades fins que s'hagi enrossit.
  • Tirar-hi un raig de brandy i flamejar-ho.
  • Abocar el got de vinagre de mòdena per tota la paella.
  • Immediatament anar movent la carn per la paella i girant-la perquè s'impregni de la salsa i vagi espessint.
  • Quan estigui una mica més espessa (un parell de minuts), tirar-hi 4 o 5 cullerades del brou.
  • Afegir-hi una cullerada de mantega, i acabar de remenar la carn per lligar la salsa.
  • Emplatar!
I ja està, en uns 10 minuts tens el plat fet.
A la primera mossegada potser notes un gust un pèl massa fort pel vinagre, però a la segona ja t'acostumes i és un gust diferent i interessant, i la carn queda molt tendra i gustosa.

Que aprofiti!