Pàgines

diumenge, 22 de març del 2009

Combat de corrandes: Albert guanyador

Ahir vam anar al bonic poble de Santa Pau (La Garrotxa). Després de veure la inauguració d'una estàtua anomenada 'Almogàver', al mirador del poble; un breu cercavila amb els gegants del Maulets d'Osona i el gegant i timbalers dels Almogàvers Garrotxins, l'actuació de la colla bastonera Picadits de Vilassar de Mar, ens vam entaular per dinar a la plaça del poble.
Uns calçots un pèl massa fets, una salsa molt bona, deliciós xai pigallat acompanyat de no menys bons fesols de Santa Pau, galetes, cafè i ratafia i ja teníem la sobretaula preparada per tal que comencés el Combat de Corrandes.

El Combat comptava amb la participació d'en Titot, actual Rei de les Nyacres d'Espolla, i 7 participants més entre ells l'Albert. La música corria a càrrec de l'orquestrina anomenada 'La mitja criatura' (guitarra i violí).
La primera ronda va ser de presentació com sol ser costum, a cada ronda s'eliminaven dos participants. Les altres rondes es van anar fent amb requisits posats pel jurat (en Gustinet, en Roger de Gràcia i un regidor de Santa Pau): amb peu forçat, repetint el vers anterior, temes de discussió, etc...

I van quedar a la ronda final en Titot i l'Albert. I després de confrontar-se sent un pa amb vi i sucre i l'altre un bollycao, sent un un banquer i l'altre l'Enric Duran, o sent els dos receptors de les garrotades dels Mossos d'aquests últims dies, el jurat va decidir que el guanyador era l'Albert, que a més de l'ampolla de ratafia que s'enduien tots els participants, va guanyar un cap de setmana a una casa rural d'Espolla quan s'hi faci la 8a Trobada de Cantadors, on es decidirà qui serà el Rei o Reina de les Nyacres pel 2010.

Després tocava en Jaume Arnella, no ens vam poder quedar perquè anàvem al concert de 20 anys de Dr. Calypso a l'Apolo, espero que fos un bon final de festa per arrodonir la jornada.

1 comentaris:

MIRMANDA ha dit...

Ei moltes gràcies. Sí que va estar molt be è!
L'any que ve més i si pot ser millor!!