Pàgines

dilluns, 19 de gener del 2009

Orada al forn

Ingredients:
- 1 orada per persona
- patates
- ceba
- brou
- vi blanc
- llimona
- oli
- sal
  • Engeguem el forn perquè s'escalfi.
  • Primer pelem les patates i les tallem a rodanxes de mig centímetre. Les posem a la fregidora a una temperatura mitja durant uns 5 minuts, que no s'arribin a enrossir. Les retirem.
  • Tallem la ceba a la juliana, la fregim en una paella i quan enrosseixi una mica la retirem.
  • Agafem una safata pel forn, hi posem una capa de rodanxes de patata i a sobre la ceba.
  • Ho cobrim bé fins a la ceba amb brou i una mica de vi blanc.
  • Hi posem a sobre les orades ben netes i salades. Hi fem dos talls al costat i hi posem a cada tall mitja rodanxa de llimona.
  • La resta de la llimona l'exprimim a sobre.
  • Ho posem al forn a 180 graus, durant uns 25 minuts. A mig coure, ho traiem, donem la volta a les orades i hi posem per sobre una mica del propi suc. Si cal, refegim una mica més de brou.
El temps de coure pot variar una mica depenent del forn, comprovar-ho mirant que les orades s'estiguin quedant seques o les patates enganxades!

(Avui no tinc foto, quan en tornem a fer a veure si hi penso i n'hi faig!)