Pàgines

dimecres, 4 de març del 2009

2n premit de disfresses

Doncs si tu, aquest cap de setmana passat va ser Carnestoltes a Molins de Rei, no va ploure i per tant tot es va poder tirar endavant amb normalitat.
Enguany ens van proposar de disfressar-me amb l'Esplai l'Agrupa i ens hi vam animar. L'any passat monitors i joves de l'Esplai ja van participar a la rua disfressats de Agrupament Escolta L'Agrupa i van guanyar el primer premi. Anàvem disfressats de sardanistes, concretament de Pomells d'Amics Folklòrics de l'Esplai l'Agrupa (PAFEA).

Dissabte al migdia, quan tothom tenia ja més o menys (menys que més alguns...) la seva disfressa individual, ens vam posar mans a la feina per acabar els temes conjunts de la comparsa: bàsicament la carrossa.
La carrossa era una cobla, disfressada també per l'ocasió. Ho vam muntar sobre quatre carros acoblats, cadascun comprat amb el seu corresponent euro, on hi anaven els músics que prèviament havien fet els Joves enganxats amb uns llistons. Tota recoberta amb una tela negra amb el nom de la comparsa, i carregada amb l'equip de so, confeti, i alguns queviures per fer més amena la rua.
Així que amb pocs recursos i unes hores de feina coordinada vam tenir una carrossa prou impactant, que feia d'ample com una vorera però amb una mobilitat envejable. Molt gran.
Després alguns assajos dels passos bàsics de la sardana, el galop i un parell de figures per finalitzar els balls.
I cap a la plaça que era la hora. Estant a la rua no tens moltes oportunitats de veure les altres comparses, però abans no va arrancar el tema vam poder veure'n algunes: el casament gitano, els dels 50 anys del CAU, les plantes carnívores... i altres de prou típiques com hippies, wallys,...
No sé quan va ser el pregó, nosaltres estàvem al carrer Verdaguer i no el vaig poder sentir.
La rua va ser tota una festa, ja dúiem molt bon ambient (es veu que l'equip de monitors de l'esplai està cohesionat i amb ganes, i això sempre és bo de veure pels qui ja hem quedat desconnectats de l'esplai. I els Joves III també molt motivats) i arrencar només va fer que incrementar-ho. Vam tenir la sort de tenir a la xaranga de Band The Marxa davant, i entre la seva animació, el nostre equip de so i sobretot el nostre espectacle continu de sardanes i galops va fer que ningú se'n recordés del fred ni de la vergonya.

Després de la rua, a sopar a l'Agrupa i aguantar la festa fins l'hora d'anar al Ball de Carnestoltes, que aquest any es feia (de nou) al Foment. La ubicació feia tenir dubtes, pel lloc 'respectable' que és i la festa que s'hi anava a fer, tot i així en resum em va semblar un lloc prou digne.
Nosaltres vam arribar relativament d'hora, i no hi havia massa gent. El punxadiscos posava música d'aquella lamentable acompanyada d'un paio que dirigia a la gent perquè ballés coses com la Macarena i així. Poc a poc el Foment es va anar omplint i molt, la majoria de la gent anava disfressada, l'animador va acabar la seva 'feina', i la música va anar millorant tot i que la presència de música en català va ser mínima, per no dir nul·la.

I el moment àlgid quan es van entregar els premis i la nostra comparsa, la 14, va rebre el 2n premit de disfresses! Invasió de l'escenari de propis i agregats, i tot això.

Felicitar també als de les plantes carnívores pel premi a la carrossa, a les ballarines negres amb la fruiteria al cap pel 3r premi i al casament gitano pel 1r premi.


I l'endemà al vespre el Ball de l'Aristocràcia, un Camell amb una trista disfressa de conill (!?), i un correcuita que vam anar seguint sense còrrer (però no el el moment on van petar un punt de foc del nas...), i final de festa a la plaça de l'Esglèsia amb un samaniat divertit però que segueix sense sentir-se prou bé, i sense la mítica xaranga Los Labradores que animava i molt la crema del rei.

1 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.