Pàgines

divendres, 13 de març del 2009

Remenat de calçots i botifarra negra

Aprofitant que encara és temps de calçots, us deixo una recepta per menjar-los d'una altra manera que no sigui la típica a la brasa o arrebossats.

Ingredients (2 persones):
- 3-4 ous
- 100g de botifarra negra
- 6-7 calçots
- Oli
- Sal


Passos:
- Netegem els calçots: tallem per sota la part de l'arrel, per dalt arran de les fulles. Traiem la primera, i segona capa si cal, més dura.
- Tallem els calçots a rodanxes primes de 3 o 4 mm.
- Traiem la pell a la botifarra i la tallem a rodanxes i aquestes a quarts.
- Batem els ous.
- Posem a foc mig una paella amb oli. Quan estigui calent hi posem els calçots, salem i remenem de tant en tant.
- Quan els calçots portin uns minuts i comencin a transparentar, hi afegim la botifarra i l'anem apretant perquè es desfaci.
- Al cap d'uns minuts que tot comenci a enrossir (o abans si ho volem més cru), hi posem els ous i anem remenant sense parar.
- Treure quan estigui al gust, segons ens agradin els ous més o menys fets.


Un plat gustós amb productes de la terra i fàcil de fer.