Pàgines

dimecres, 15 d’abril del 2009

Presentació de Decidim.cat a l'Ateneu Mulei

Demà dijous, a les 20h a l'Ateneu Mulei es farà la presentació i debat de la campanya Decidim.cat, una plataforma d'alcaldes i regidors a favor del Dret a l'Autodeterminació.

Un dels principis fundacionals de l'Ateneu Mulei ha estat la defensa del Dret a l'Autodeterminació com un principi democràtic irrenunciable que cal reclamar i treballar en les estructures necessàries per poder-lo exercir. En aquest sentit i com a membres de la societat civil, hem participat o impulsat dels actes de commemoració de l'11 de setembre a Molins, de la rebuda de la Flama per Sant Joan Diada Nacional dels Països Catalans, de la recollida de firmes de la campanya Decideixo Decidir, de la manifestació per l'autodeterminació a Brusel·les, etc...

Però també creiem que evidentment els partits polítics i els governants també hi tenen un paper, tant per avançar-hi com per allunyar-nos-en o el que és gairebé el mateix, mantenir-nos on estem, lluny del reconeixement d'aquest dret. Així abans de les eleccions municipals vam organitzar un debat amb els polítics locals (excepte el PP que va refusar venir) anomenat "La construcció nacional des de l'àmbit local" perquè expliquessin des del seu punt de vista com creien poder treballar per la construcció del país en el camí de la independència, o si hi estaven en contra com va dir el representant del PSC.

Demà volem fer un pas endavant i parlar d'una proposta concreta. Decidim.cat és una plataforma creada per càrrecs electes que vol treballar pel Dret a l'Autodeterminació, i hem volgut que un dels promotors de la campanya i els regidors dels partits molinencs adherits a la campanya, ens expliquin els objectius de la campanya i com es plasmaran a nivell local, així com els regidors molinencs que no hi estan adherits puguin donar el seu punt de vista.

Els ponents seran:
  • Jordi Fàbrega, alcalde de St. Pere de Torelló (EPM) i promotor de Decidim.cat
  • Jordi Romeu, regidor (IiE) i membre de Decidim.cat
  • Víctor Puntas, regidor (AM d'ERC) i membre de Decidim.cat
  • Joan Ramon Casals, regidor (CiU) i membre de Decidim.cat
  • Xavier Paz, regidor (PSC)
  • Alexandre Maymó, regidor (CUP)