Pàgines

divendres, 24 d’abril del 2009

Sant Jordi: Llibres

Com potser ja sabeu ahir era Sant Jordi. Així que després de treballar (que llarg es va fer el dia...) i un cop a Molins, vam voltar per la plaça de la Creu on hi havia la XXIV Fira del Llibre en català.

Moltíssima gent per poques parades de llibres (entitats a banda), i com sol passar cada any, a totes les parades gairebé els mateixos llibres, bàsicament les novetats i premis més recents, i si hi havia coses més antigues eren èxits d'altres anys. Es troba a faltar més fons i més poesia.

Al final del dia, comprats o regalats, vaig acabar amb aquests llibres:
  • Gomorra, de Robert Saviano (Labutxaca). Un llibre sobre la màfia napolitana. Després de tantes pel·lícules, cançons, videojocs... donant una visió glamurosa de la màfia anirà bé llegir un llibre sobre la cruesa real d'aquesta, que no només actua a Itàlia sinó també a casa nostra. Un llibre que ha costat a l'autor estar amenaçat de mort per la màfia.
  • Un lloro per al vicari, de Gerald Durrell (Viena). Relats divertits sobre històries estrambòtiques situades a diferents llocs del món. Ara estic llegint Tots els contes de Mercè Rodoreda, però em venia de gust un llibre de contes més divertits.
  • Misteriosament feliç, de Joan Margarit (Proa). Després de llegir Càlcul d'estructures i el premiat Casa de Misericòrdia, que m'han encantat, no podia fer altra cosa que comprar-me'n l'últim llibre de poemes, ara ja en tapa dura.
  • Olor de colònia, de Silvia Alcàntara (1984). Primera novel·la d'aquesta escriptora que narra la història d'una colònia tèxtil que veu com hi canvien les relacions de poder després d'un incendi.
  • El nas de Mussolini, de Lluís-Anton Baulenas (Proa). Premi Sant Jordi 2008. Una jove revolucionària rep l'encàrrec d'assassinar al dictador Primo de Rivera, i a l'espera de l'ordre viu en un poble dels Pirineus on mentres passa el temps va coneixent la vida en aquell indret.
Espero que valguin la pena!