Pàgines

divendres, 3 d’abril del 2009

Rudy Ventura

Ahir moria als 82 anys en Rudy Ventura. Per molts és conegut només com el trompetista del Barça. En Rudy era un gran culer, però jo no, així que enlloc d'això parlaré de la seva vessant com a músic i patriota, doncs ell fou un dels pioners a cantar en català allà als anys 50 i 60, des del seu quintet Rudy Ventura y su conjunto com des de diferents orquestres que amenitzaven amb gran èxit els balls de l'època.

En Rudy a més de trompetista era el cantant tant de temes tradicionals catalans versionats a ritme de les músiques de l'època (foxtrot, swing, rock...), com de cançons pròpies (però amb lletres d'altres).

Us deixo amb un parell d'enllaços al bloc Cançons en català i més, on us podreu descarregar dos discos d'en Rudy Ventura. Algunes cançons no se senten prou bé, amb salts, però és que són vinils digitalitzats:
A part, amb en José Sola va cantar en català una cançó 'Mustapha', que no he pogut trobar en format digital, però que avui en dia l'han recuperat i toquen El Belda i el conjunt Badabadoc.