Pàgines

dimarts, 17 de febrer del 2009

Espanya contra les ONG catalanes

L'estat espanyol, actualment governat pel PSOE, és una màquina insaciable de llimar la nació catalana.
Ara tornen amb la intenció de modificar la distribució dels ajuts estatals corresponents al 0,7% de l'IRPF que es destinen a fins socials (de la casella que es pot marcar a la declaració de renda, al costat de la dedicada a l'església catòlica). Ho van intentar fa 3 anys i ara hi tornen, volen que els diners recaptats així només es puguin destinar a entitats que actuïn a nivell estatal, excloent-ne així les que només actuen a alguna o algunes comunidades autónomas.

No sé si han donat algun argument sobre això a part del fet que són una colla de fills de puta jacobins, però la conseqüència immediata si aquesta amenaça es compleix és que per exemple a Catalunya es deixaran de rebre 30 milions d'euros per fins socials, i es passarien a donar a entitats d'àmbit estatal, o sigui que legitimin el marc nacional espanyol.
No és el que el sistema de subvencions m'apassioni, però mentre sigui el vigent, està clar que aquest gest de l'estat espanyol serveix per afeblir les ONG de Catalunya, i enfortir i acostar-se aquelles entitats que sí actuen a tot l'estat.

I és altament pervers quan es miren les dades sobre aquesta casella i la seva distribució ja a l'actualitat:
  • El 2008, el 57% dels catalans que van fer la declaració van marcar la casella de fins socials. La mitjana estatal és del 45%.
  • Els contribuents catalans aporten el 28% del total del pressupost d'ajudes.
  • Les ONG de Catalunya només van rebre el 17% del pressupost d'ajudes.
En fi, es compleixi o no l'amenaça, Espanya és això: amenaces continues contra la nostra pàtria. I 'pàtria' no vol dir només la llengua o deixar-nos dir-li 'himne nacional' als Segadors, sinó que el dèficit fiscal de l'any passat sigui de més de 16 mil milions d'euros o que escupin sobre les nostres ONG.

L'única gràcia macabra d'això es veure si en diran alguna cosa d'això algunes ONG que no han tingut massa manies per anar de la maneta del PSOE quan ha convingut. Tot i que probablement facin el mateix que sindicats com CCOO o UGT que contra el PP qualsevol cosa valia una manifestació o una vaga, però sortir al carrer pel dret de decidir o contra les mesures del govern sobre la crisi, mai, no fos cas que perjudiqués a l'amo PSOE.

Recordem: Si guanya Zapatero, guanya Catalunya. Cretins!

3 comentaris:

JO ha dit...

Una rere l'altre...

JMS ha dit...

PUTA ESPANYA!!!

Igter ha dit...

El més curiós del cas, és que estem parlant d'ONG, la majoria de les quals treballen per altres països. Per tant, com entenem el concepte d'ONG d'àmbit estatal?

Si tens seu a Madrid per treballar per Burkina Faso ets d'àmbit estatal i si ho fas amb seu a Barcelona ets una ONG regionalista? Que algú m'ho expliqui perquè no ho entenc...