Pàgines

dilluns, 23 de febrer del 2009

La revolució

Aquest dissabte vam anar a La Villarroel a veure l'obre de teatre La revolució.
És una obra escrita i dirigida per en Jordi Casanovas, que és el director de FlyHard produccions, una companyia de teatre contemporani formada per gent jove, que fan un teatre contextualitzat en el món actual i molt proper pels joves: entorn tecnològic, llenguatge, referents...
En vaig sentir ja a parlar amb la trilogia Hardcore Videogames formada per les obres Wolfenstein, Tetris i City/SimCity, que van fer els dos primers al Versus Teatre, i el tercer al Club Capitol. I més recentment amb La Ruïna, també a La Villaroel. Però no vaig arribar a veure'n cap.
Així que aprofitant una oferta del TR3SC vam anar a veure La Revolució.

Ens va encantar. Molt. L'obra és sobre dues noies que han creat un videojoc innovador: amb un comandament connectat al cervell, el videojoc és capaç de captar els pensaments del jugador i crear partides individualitzades segons les emocions de cada jugador. Després de 3 anys treballant-hi, ara una gran empresa s'hi ha interessat per produir-lo i vendre'l, però comencen els problemes quan l'empresa vol introduir canvis en el joc: violència, sexe,... que canviarien la idea del joc però l'obririen a un major públic.
I sobre aquesta idea es tracten temes com l'amistat i l'amor, els ideals o els diners, les pors,...

Tota l'obra es desenvolupa sobre el mateix escenari (l'oficina de les noies), però amb un entrar i sortir de personatges i canvis de vestuari que permeten que en un mateix espai s'hi puguin reproduir diferents situacions.

Els actors ho fan molt bé, i la seva actuació junt amb el guió, m'ha recordat a moment de la sèrie d'en Joel Joan, Porca Misèria, que sovint tenia diàlegs que eren un pèl massa estripats, extremats pel que tu faries, però que tot i així encaixaven molt bé en la situació. Tenint escenes i diàlegs que pretenen ser 'reals', però que queden un pas endavant però sense arribar-hi de l'exageració. I això m'agrada molt i ho fan molt bé.

Si aneu a la web de l'obra al teatre, jugant a un simple joc de plataformes podeu aconseguir entrades per només 10€. Una bona empenta per anar a veure aquesta boníssim obra que acaba l'1 de març!