Pàgines

dijous, 19 de febrer del 2009

Els joves i les vídues, de Carles Rebassa

Havia llegit alguna cosa d'aquest bon home per internet i l'havia vist que solia participar com a poeta en diferents actes de col·lectius independentistes o de moviments socials, i un bon dia mirant per comprar llibres vaig veure aquest llibre seu "Els joves i les vídues" (Edicions 62) i el vaig comprar.
En Carles Rebassa, mallorquí vivint a Barcelona, és un poeta jove admirador d'altres poetes com en Brossa, Blai Bonet o Miquel Bauçà, i fa una poesia generalment directa, amb llenguatge groller si cal, però també rica en recursos quan cal. I és interessant perquè explica històries, però molt arrelat a on és ell, donant així moltes referències culturals, territorials o socials que et fan sentir més propera la seva poesia.
Aquest llibre va guanyar el XLIV Premi Ausiàs March de Poesia de Gandia l'any 2006. L'entrega va tenir certa polèmica doncs als espanyolistes de la ciutat no els va fer gaire gràcia que en Rebassa digués que estava orgullós de rebre un premi nacional català, que duia el nom d'un poeta català en una ciutat catalana com Gandia. Bé per ell.

Us deixo un poema breu del seu llibre, tot i que en té d'altres de ben llargs, de 4 o 5 pàgines:
Vídua i jove

- Avui he d'anar a noces
i hi vaig just pel compromís.
- És mentida, tros de borda,
tu hi vas perquè hi trobaràs
beure bo i menjar gratis.

2 comentaris:

Marc ha dit...

Ep!

Un gran home, en Carles Rebassa! no sé si t'en recordes, però ell ja va venir a Molins per l'acte a nivell comarcal que vem fer per commemorar l'11 de setembre... Surt al final d'aquest video:

http://endavantbaixllobregat.blogspot.com/2008/09/vdeo-resum-de-lacte-del-6-de-setembre.html

El Carles és el primer que surt recitant.

Salut!

Marc

Guillem ha dit...

Hi era i m'enrecordo sí. Amb l'Adrià Sàbat, que també tinc i llegit el seu últim llibre, i amb en David Caño, que tinc el seu llibre 'Barcelona' pendent per llegir.

Un bon recital!